subota, 6. rujna 2014.

Dan 20/90 - ustajanje ranije od predviđenog

Iako sam bio odlučio da ću se subotama ustajati u 6:00, ipak sam navio budilicu u 5:00. I ustao se kad je zazvonio sat. Počela su mi se sviđat ta jutra. Zapravo me dosta posjeća na kasne večernje sate - tišina na ulicama, u kući svi spavaju... nije loše. Jedina razlika u odnosu na večeri je što u noćnim satima imam dojam neograničenog vremena, a ujutro znam da taj mir neće trajati dugo.

Odem nešto poslije 7 u pekaru po kruh, kad ono pekarica nosi svježe pečeni burek od sira. Okrugao, svjetluca se od masti - točno onako kako volim. I mislim se, vikend je, napravit ću iznimku. Pa kupim dva bureka (jedan za djecu, jedan za sebe). Burek je stvarno bio izvrstan, za prste polizat'. Ali ono što je uslijedilo nakon toga baš i nije. Nevjerojatna pospanost i pad energije. Ne znam je li stvar u GI indeksu (iz nekog razloga burek sa sirom nije naveden u tablicama), ili nečem drugom ali takvu pospanost nisam još osjetio u proteklih 20-ak dana.

Korelacija ili kauzalnost? - pitanje je sad.
Ne znam je li to slučajno ili nije, ali u buduće ću se držati kikiriki maslaca. Namirnica je stvarno izvanredna: zasiti, a ne uspava. I još drži sitost. A i jako je ukusna. Burek možda ipak u nekim drugim prilikama.

Što Bosanac pomisli kada čuje "burek sa sirom".

Nema komentara:

Objavi komentar