ponedjeljak, 22. rujna 2014.

Dan 36/90 - résumé

Prestao sam redovito pisati blog, jer nema nekih novosti. Možda samo kratki osvrt na dosadašnje iskustvo:

Pravilo: Radnim danom se dižem u 5:00, subotom u 6:00, nedjeljom bez budilice.

Iznimke: Nekada se subotom dignem u 5:00, ako imam posla. Ako se dogodi da, zbog više sile, vidim da ustajanje u 5:00 znači spavanje manje od pet-šest sati, onda odustanem od ustajanja. Nije bilo puno takvih dana, a najčešći razlozi su ili bolest ili prehlada djece zbog koje se bude cijelu noć. Danas je bio jedan od tih dana (probudio sam se u 8:30), jer sam iznimno morao pripremati neke materijale do 2:30 ujutro.

Prehrana: Hranim se kao i do sada, osim doručka koji mi je postao važan obrok. Osobno sam nadošao na dva idealna menija za doručak: (1) kikiriki maslac; (2) jaja na oko pržena na svinjskoj masti. I jedno i drugo s bijelim kruhom. Taj obrok me zasiti, drži sitim, a ne uspava.

Ukupni dojam: Isplati se.

4 komentara:

  1. Jesi li primjetio da se debljaš od tih jutarnjih namirnica više nego dosad...mast bijeli kruh, jaja....?
    Npr. meni je teško navečer zaspati odmah po lijeganju, koliko god umoran bio i kao dami tijelo želi ujutro dulje spavati. Ne znam kako je kod tebe, no bi li mi forsirano ranije ustajanje pomoglo nadvladati i tu poteškoću sa odgodom zaspajanja navečer. Je lu ti pomoglo ranije ustajanje u tomu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oprosti što nisam ranije odgovorio, milijun stvari na to-do listi...

      Nisam primijetio nikakvo debljanje. Tjelesna težina mi je konstantna (tako zadnjih 10-12 godina), ali mogu reći da se osjećam više fit, iako nemam neku fizičku aktivnost. Mislim da za doručak možeš pojesti praktički bilo što, i da ćeš sve potrošiti tokom dana. Najveći problem su zapravo večere, tu se ljudi najviše debljaju. Tako da sam ja birao doručak isključivo po ključu onoga što me čim manje uspavljuje. I našao sam da je to kikiriki maslac i jaja pečena na masti. Kažu da ni to nije za svakoga isto.

      Što se tiče spavanja, to je isto tako bilo kod mene. Prosječno vrijeme uspavljivanja od kad ugasim svjetlo dok ne zaspem 45-60 min. Od kad se ustajem u 5 h, zaspem jako brzo. Čak mi se dogodi da počnem moliti krunicu pa zaspem na drugoj desetici. Ranije sam mogao izmoliti cijeli ružarij i još bih imao force za buljiti u plafon :)

      Tako da da, forsirano ranije ustajanje (ali fakat ranije, ne tipa 7:30) zaista pomaže.

      Izbriši
  2. Mislim da mi koji pratimo blog imamo pravo na izvjestaj kako napreduje eksperiment barem svakih 7-10 dana.

    OdgovoriIzbriši